Chodíte do restaurací bez rezervace? V tom případě už se vám asi stalo, že se na vás nedostalo místo, nebo možná, že jste nakonec stůl dostali – rozhodně to ale nebylo nejlepší místo s krásným výhledem. Asi jste skončili u viklajícího stolku blízko záchodů… Udělat si rezervaci místa předem se vyplatí!
Neudělali jste si rezervaci, restaurace vás odmítla a vy nevíte, co s načatým večerem? Zahrajte si v Playamo, kde se jistě zabavíte. Skvělý alternativní program!
Pro koho a proč je rezervace důležitá?
Manažer
Manažeři potřebují vědět, co se v jejich restauraci děje, aby mohli koordinovat personální obsazení, komunikaci a inventář. Když manažeři vědí, kolik hostů díky rezervaci očekávají, mohou lépe naplánovat lidské a jiné a zdroje.
Uvaděč
Úkolem uvaděče je usadit hladové lidi a určit, jak dlouho budou hosté na jídlo čekat. Když restaurace přijímá rezervace, mohou uvaděči lépe předvídat, kdy se stoly uvolní, aby poskytli přesnější čekací doby. To je zvláště důležité pro restaurace, které se snaží udržet určitý odstup mezi jednotlivými hosty a zabránit přeplnění.
Hosté
Hosté mají z rezervací největší prospěch. Za prvé, když zákazníci provedou rezervaci, vědí, že jejich stůl je zaručen. Místo toho, aby se objevili v restauraci a na volný stůl čekali hodinu, mohou provést rezervaci telefonicky, osobně nebo online a jejich místo bude zaručeno. Mohou dokonce přímo komunikovat s restaurací, pokud potřebují změnit nebo zrušit rezervaci.
Sečteno podtrženo, učinění rezervace je výhodné pro obě strany – hosty i samotné restaurace. Nicméně první krok je vždy na zákazníkovi – tedy vás. Příště tedy obětujte minutku a do restaurace zavolejte nebo použijte online aplikaci a rezervujte si své místo.